Formulieren Café

Het Formulieren Café is er voor iedereen die moeite heeft met het invullen van formulieren of met het indienen van aanvragen. Ook mensen die geen beschikking hebben over een computer en printer kunnen terecht. Twee maal per week (op dinsdagavond en vrijdagmorgen) is het Formulieren Café geopend, in het Taalhuis in ’t Brewinc, een keer per week in het Raadhuis in Wehl (op woensdagochtend) en een keer per week (op maandagavond) in de Trefkuul in Gaanderen.

Hulp met formulieren en meer

Het Formulieren Café is vooral bedoeld voor mensen die met een klein beetje hulp zelf aan de slag kunnen of die alleen een computer en/of printer nodig hebben. Uiteraard kan iedereen tijdens de inloopuren advies krijgen van de aanwezige vrijwilligers.

Naast hulp bij het invullen van formulieren is het Formulieren Café bedoeld om mensen bekend te maken met bestaande voorliggende voorzieningen en wet- en regelgeving. Niet altijd maken mensen gebruik van de ondersteuningsmogelijkheden die voorhanden zijn, waardoor zij bijvoorbeeld financiële bijdragen laten liggen.

Individuele ondersteuning kan ook

Daarnaast blijft individuele ondersteuning bestaan. Dit is een speciale voorziening waarbij vrijwilligers van de Sociaal Raadslieden en vrijwilligers van Humanitas mensen ondersteunen bij individuele administratieve en financiële vragen.

Waar en wanneer

Het Formulieren Café is te vinden in het Taalhuis van de bibliotheek in ’t Brewinc. Het Formulieren Café is twee keer per week geopend. Je bent van harte welkom. Je hoeft geen afspraak te maken en de toegang en het kopje koffie zijn gratis. De openingstijden zijn:

Iedere dinsdagavond van 17:00 tot 19:30 uur
Iedere vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Adres : IJsselkade 13
Postcode : 7001 AN
Woonplaats : Doetinchem
Website : Verder naar Formulieren Café